HTML

Az a bizonyos "ihletett" írás

2016.09.30. 21:03 nemaszaja

A vakongépelés egy különleges fajtája, az ún. "ihletett" gépelés, amikor a gépelő csukott szemmel, jellemzően zenét hallgatva, teljes kútfőből írja le élményeit, miközben teljes méértékben a zenére és az írandó anyagra koncentrál. EZt a fajta írást mutatnám most be nektek.

Biztosan ismeritek az érzést, amikor valamit úgy meséltek el, hogy közben nem bírtok nem mosolyogni, az elmesélés közben fel-felidéződik a megosztott emlék maga és félig meddig átadjátok magatokat az érzésnek...ez a szüban őgy szokott manifesztálódni, hogy az ember lelkesebben, akár hevesen gesztikulálva adja át a történetet.

 

Az ihletett írásnak a lényege ennek a kvázi zen fázisnak az elérése abban az esetben, amikor ezt írásban kell átadni. Jellemzően relaxációs zene meghallgatása mellett, fejet jobbról balra dülöngetve, apró mosollyal az arcon, néha a zene halk ritmusára dobolva a lábfejjel csinálják.

 

Hogy ez miért jó? Mert a nevéből is fakadóan egy teljesen ihletett írást lehet átadni, eznemhiába sorolják az örömírások csoportjába (figyelem! ne felejtsük, hogy nem minden pozitív dologról való írás számít örömírásnak!). S bizony ezt az írásban utána észre is lehet venni... biztos jártatok már úgy, hogy miközben olvastatok egy szöveget szinte teljesen bele tudtátok képzelni magatokat a szituációba - ezt sokszor pontosan íg szokták elérni, mert hogyan tudná az ember hitelesebben eladni / átadni az érzést, mintha önmaga is teljesen átszellemülten, csukott szemmel az emlékében íél írás közben? Sok író használja ezt a kis "csalást" de persze csak akkor lehet használni, ha az írónak nagyon konkrét elképzelése van arról, hogy mit szeretne írni - ezért nigen kétélű fegyvernek számít. 

Sok gyakorlással bárki el tudja sajátítani ezt a békés állatpotot - próbáljátok ki egszer, elképesztő érzés.. egy spirituális utazás az álmok, emlékek világába. 

Nem mondanám magamat kifejezett mesternek - a vakongépelés is olyan folyamat, amit az ember mindig tanul, de sosem tudja teljesen elsajátíítani - de azért ajánlanék hozzá egy zenét, amivel nekem már többször sikeresen sikerült elérnem a kívánt hatást:

https://open.spotify.com/user/spotify__sverige/playlist/5e6L2bEgc82yIoqec7Qv1G

 

Kellemes vakon / ihletett gépelést mindenkinek!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vakongepeles.blog.hu/api/trackback/id/tr411755777

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása